joi, 3 iunie 2010

Informare

Activitatile desfasurate de filiala 1 Galati a S.C.M.D. in perioada 20.o5-03.06 2010
Biroul operativ si membrii de sindicat au fost implicati in continuare pentru materializarea actiunilor stabilite in planurile de activitate si a obiectivelor rezultate in urma adunarilor generale de-a lungul celor doua luni si jumatate de existenta.
La Galati pentru prima data am organizat participarea membrilor de sindicat din organizatie la mitingul sindicatelor din marile blocuri si carteluri pe data de 01.06.2010.
Acest miting a fost organizat la nivelul municipiului si judetului Galati pentru a ne exprima dezacordul asupra masurilor luate de Guvernul Romaniei in vederea reducerii cu 25% a salariilor si 15% a pensiilor incepand cu 01.06.2010.
Aceasta masura expusa dezbaterii publice a generat de-a lungul perioadei 06.05 la 03.06.2010 un val de proteste si manifesatii unde s-a subliniat gravitatea ei si ineficienta pe termen mediu si lung asupra stagnarii crizei si inceperii cresterii economice a tarii.
Nu se poate sa iesi din criza fara a face macar un pas in directia repornirii si functionarii eficiente a economiei nationale.
Guvernul a invocat si cerut "SOLIDARITATEA" intregii populatii pentru oprirea efectelor crizei dar a uitat sa inceapa acest lucru cu proprii membri cu PDL si acolitii lor cu oprirea cheltuirii banilor de la buget pe salarii colosale in conditiile cand pensia minima se chinuie sa o mentina la nivelul sumei de 350 lei iar cea medie in jurul a 700 lei.
Participarea membrilor nostri de sindicat la acest miting a avut loc in urma intelegerii conducerii S.C.M.D. cu Sindicatul Penitenciarilor din Romania si la indemnul presedintelui S.C.M.D. col. (r) dr. Dogaru Mircea.
A fost o experienta unica deoarece a reprezentat prima reprezentatie publica , primul contact cu membrii marilor blocuri sindicale si prima impresie cu privire la forta sindicatelor in modificarea unor masuri care afecteaza grav nivelul de trai si de sanatate al polulatiei , influenteaza negativ sistemul de educatie al tineretului si-si pune aproape total eticheta negativa asupra unui GUVERN care in loc sa-si protejeze propriul popor , il supune unor eforturi aproape imposibil de suportat.
La acest miting ni s-a alaturat si membrii Filialei Tecuci a S.C.M.D. fapt ce a determinat sa ne cunoastem mai bine, sa vedem obiectivele si masurile viitoare in situatia cand efectul protestelor nu va fi cel scontat.
Este bine sa aratam ca aceasta prima experienta ne-a scos in evidenta o serie de slabiciuni , faptul ca mobilitatea la astfel de manifestari nu este cea asteptata, ca viteza de reactie a membrilor nostri de sindicat este mica.
In viitor trebuie sa largim cooperarea cu celelalte sindicate din municipiu , sa invatam din activitatile pe care ei le-au desfasurat , sa comunicam mai mult intre noi astfel incat unitatea si forta organizatiei sa creasca exponential atunci cand trebuie.
In cele doua saptamani de la ultima adunare s-a reusit iesirea in presa locala prin dl.lt.col (r) Frosin Constantin care in conformitate cu cele stabilite la intalnirile anterioare a prezentat o serie de nereguli ce se manifesta intre Regia Apa-Canal Galati si utilizatorii galateni in folosirea apei reci. Actiunea de reglementare legala a acestei probleme este la inceput iar pentru succesul ei trebuie sa continuam sa-l sprijinim pe Frosin Constantin. Pentru aceasta adesez rugamintea membrilor de sindicat din comisia stabilita sa-si continue activitatea pentru solutionarea problemei in sprijinul oamenilor , inclusiv al nostru , al tuturor.

Sarcini de indeplinit pentru perioada urmatoare
-continuarea primirii de noi membri ;
-legatura cu sindicatele locale si asociatiile de pensionari pentru sprijinirea acestora in actiunile ce urmeaza sa se desfasoare;
-insistenta in directia obtinerii unui sediu pentru Filiala 1 Galati a S.C.M.D.;
-continuarea demersurilor pentru a influenta parlamentarii galateni sa nu voteze legea unitara a pensiilor ;
-intarirea legaturilor cu A.N.C.M.R.R. Filiala Galati

Urmatoarea adunare generala a Filialei 1 Galati a S.C.M.D. pe data de 17.06.2010 intre orele 10:00 - 12:00 la Casa Armatei Galati

Presedintele Filialei 1 Galati a S.C.M.D.
Col. (R) Ichimescu Toader