vineri, 30 septembrie 2011

Manufestatie

Manifestatie de ZIUA INTERNATIONALA A MUNCII DECENTE

SCMD a depus la Primaria Capitalei, inca din luna iulie a.c., cererea pentru obtinerea aprobarii desfasurarii unor manifestari pe data de 07.10.2011, decretata drept Ziua Internationala a Muncii Decente, manifestari care sa se desfasoare sub deviza ”Munca decenta, salarii decente, pensii decente!”.
In Europa, cand se intalnesc membrii grupului G8, sau au loc adunari parlamentare NATO, sau ONU, sau UE, au loc manifestatii de protest cu sute de mii de persoane, pentru ca asa este normal, asa este in orice democratie autentica. In Romania, nu este voie!.... Sub pretextul ca pe 7 octombrie incepe Adunarea anuala parlamentara NATO la Bucuresti, in sediul Parlamentului Romaniei, dictatorul a ordonat interzicerea oricaror activitati de protest in jurul Parlamentului, pe o raza neprecizata, si a oricaror marsuri care sa scurtcircuiteze principalele bulevarde.
In aceste conditii s-au obtinut urmatoarele:
• In ziua de 07.10.2011, SCMD va organiza intre orele 08.00-19.00 (efectiv intre 10.00-16.30) un miting pe platoul din fata Academiei Militare, sub deviza ”La munca decenta, salarii decente, pensii decente!”;
• La acest miting, SCMD va putea invita toate filialele sale din tara, care pot participa cu intreg efectivul sau cu delegati. Recomandam insa a doua varianta, din considerente financiare, filialele urmand sa marcheze momentul prin pichetari si mitinguri in orasele de resedinta sau prin grupare in resedintele de judet;
• SCMD va putea invita delegati ai tuturor sindicatelor, federatiilor sindicale cu care are protocoale de colaborare;
• SCMD va putea invita delegati ai tuturor ONG-urilor care se considera parte a Societatii civile din Romania;
• In cadrul manifestarii, la orele 11.30, SCMD va depune o coroana mortuara pentru comemorarea defunctei Armate Romane, la monumentul din fata Academiei Militare;
• Concomitent, delegati ai SCMD, insotiti de jandarmi, vor depune coroane similare, intru comemorarea defunctei Politiei Romane si a defunctelor servicii de informatii romane la sediile centrale ale MAI si SRI din Capitala.

SCMD face apel nu numai la membrii sai, ci la toti cetatenii onesti ai Capitalei al caror prezent si viitor au fost puse sub semnul intrebarii de actuala Putere sa i se alature in numele idealurilor Societatii civile romanesti, pe data de 7 octombrie.
Libertatea si drepturile nu se cersesc in genunchi, ci se obtin si se pastreaza prin lupta.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 26 septembrie 2011

Comunicat Departament juridic

COMUNICATUL nr. 39 din 26.09.2011
Membrii de sindicat care sunt în posesia DECIZIILOR DE REVIZUIRE și doresc să formuleze pe calea ordonanței președințiale, cereri de suspendare a aplicării acestor decizii, sunt rugați să contacteze, după caz, cei din București și Jud. Ilfov, Departamentul Juridic, iar cei din provincie, prin președinții de filiale, avocații actuali care îi reprezintă și asistă deja în dosarele pe rol pentru anularea deciziilor de recalculare sau revizuire a pensiilor.

DEPARTAMENTUL JURIDIC – 26.09.2011

Preluare SCMD Ploiesti

O scrisoare buclucaşă
Am considerat iniţial că este o glumă, dar Nenea Iancu s-a întors printre noi în toată splendoarea lui. Aceleaşi personaje, aceleaşi metode şi practici, cu singura deosebire că s-a schimbat conținutul scrisorii. Și aș vrea să cred că și destinatarul, care nu se va comporta precum coana Zița. Sper, de asemenea, că destinatarii scrisorii buclucașe, care circulă în aceste zile printre pensionarii militari, sunt în măsură să judece ce se află în spatele acestui demers și mai ales cât de mult ne respectă cei care ne conduc.
Nu mă voi referi la stilul scrisorii, care te face să te-nfiori și să te-ntrebi : Oare unde am fost 23 de ani? Nu a trecut oare vremea când astfel de scrisori și telegrame erau „spontan de oficiale” pentru a arăta cât de geniali erau cei care ne conduceau spre „societatea socialistă multilateral dezvoltată”? Am ajuns să ne întrebăm acum, când a au trecut peste două decenii de când am pornit pe calea democrației și statului de drept, dacă am evoluat câtuși de puțin.
Când primește plicul, adrisantul îl privește cu atenție, deschide scrisoarea, o citește și se (ne)dumirește. Câteva întrebări încep să-i umble prin minte:
1. Domnul col (r.) A.C. din Timișoara, domnul col. (r.) H.T. din Oradea la fel ca domnul lt.col. (r.) M.A. din Ploiești constată că plicul vine de la Brașov în timp ce domnul col. (r.) Ț.I., care locuiește în Făurei, are o scrisoare trimisă din Ploiești. Casa de pensii a M.Ap. N. are filiale în mai multe județe din țară? – se întreabă el. Poate că da și nu știam noi. Acum înțelegem de ce se vrea regionalizare. Să fie reduse aceste filiale pentru a face economii la M.Ap.N.
2. Domnul din Ploiești care a primit scrisoarea din Brașov este și mai nedumerit. De ce nu i-au scris cei din Ploiesti. Oare de teamă că va cerceta cine îi scrie și va descoperi mai ușor șarlatanii?
3. Ca destinatar nu are grad. Să fie deja considerat un membru de partid, că doar până la intrarea în vigoare a Legii unice a pensionării (ian. 2011) mai este încă proprietarul gradului? Dar oare de unde cineva din alt județ îi cunoaște adresa? I s-o fi pregătind deja plicul pentru votul prin corespondență, ca să fie sigur că votul lui va fi contorizat pentru cei care trebuie?
4. Cat de secrete mai sunt datele personale dacă oricine din țară i le poate folosi în scopuri independente de voința lui?
5. Ștampila de plecare pentru plicul din Brașov indică faptul că cei care o trimit au o convenție cu Poșta Română. Ce înseamnă această ștampilă? Cine a făcut această convenție? Ce instituție o patronează?
6. Se uită la semnatar și i se mai luminează fruntea. Semnează un oarecare Gabriel Oprea fără precizarea funcției. Bine că scrisoarea nu este de la minister sau de la un partid, care doar întâmplător sunt conduse de domnul ministru președinte de Partid Gabriel Oprea. Este doar o coincidență de nume își spune pensionarul!

Ce vede mai jos îl bulversează total. Cum pentru această scrisoare, semnată anonim, venită de aiurea se face trimitere pentru relații suplimentare către un punct de contact aparținând M.Ap.N. Dar parcă era o scrisoare neoficială. Domnul lt. col.(r.) M.A. căruia i-a scăzut pensia cu 100 lei și i se acorda după mulți ani sporul pentru o gradație recunoscută abia acum, dorește detalii. Așa că sună la telefonul indicat (0800.808.880) pentru „detalii referitoare la dosar” cum arată scrisoarea, pentru a vedea dacă poate să-și obțină drepturile restante. Conversează cu o voce feminină. La întrebările sale, persoana îi spune că este pusă acolo, doar să citească de pe site cuantumul pensiei eventualilor solicitanți și nimic altceva. Acest lucru îl poate face însă fiecare doritor pentru că aceste date sunt publice și nu să fie plătită o persoană pentru aceasta. La exprimarea nemulțumirii domnului în cauză, pentru felul în care conducerea ministerului gestionează situația pensionarilor militari, care și-au făcut datoria față de țară, i se răspunde că ei (funcționarii) sunt acolo să-și facă treaba. Și are dreptate. Dar același domn continuă contrariat. „Care treabă domniță, că în plicul meu cu decizia de revizuire mi-ați pus și decizia unui coleg din altă localitate?”. Curat murdar ar spune nenea Iancu.
Și pensionarul nostru trage concluziile necesare. Strânge scrisoarea pentru o eventuală întâlnire cu ministrul Apărării să-i demonstreze că cineva i-a folosit numele vrând să-l compromită.

Dincolo de aceste aspecte, demnitatea ar trebui să ne facă să reacționăm pe noi toți primitorii acestei scrisori, fără excepție. Atât procentul intenționat umflat al celor cărora în statisticile oficiale le-a crescut sau le-a rămas pensia nemodificată (90,194% - câtă prețizie mon cher” - n.n.), cât și a celor cărora li s-a spus că vor primi o pensie mai mică (9,805%). Și de ce așa? Pentru a demonstra că avem demnitate și că pe noi nu ne interesează un cuantum, care este legal de altfel, ci statutul de militar, pe care odată cu intrarea în funcție a legii unice a pensionării nu-l mai avem. Oare nu statutul nostru ar trebui să ne intereseze? Și acest adevărat atentat la demnitatea noastră mai înseamnă și jignirea cu această tentativă de cumpărare a conștiinței noastre. Mai lipsea doar propunerea deschisă că dacă ne înregimentăm în PDL junior (vezi UNPR) nu ne vor fi afectate pensiile. Dar ne întrebăm iarăși, unde era acest partid și cum a votat atunci când parlamentul a discutat această chestiune? Și ce se va întâmpla când pensia noastră va fi calculată în fiecare an în raport de valoarea punctului de pensie? Intenționează UNPR să vină cu o lege care să spună că militarii sunt exceptați de la aplicarea legii preconizate? Sau poate cuvântul domnului ministru cu neafectarea pensiilor sub 3.000, nerespectat acum când are o funcție, va avea putere de lege în viitor?

Consecințele acestei scrisori sunt însă mult mai profunde. Ne face să ne întrebăm dacă pe noi militarii ne mai protejează ceva sau cineva sau suntem masă de manevră și troc electoral al ministrului politic, temporar aflat în fruntea unei Armate care și-a pierdut busola.
Cam multe întrebări își spune pensionarul nostru. Îi va răspunde cineva până la urmă sau se va pregăti să le dea cu tifla la viitoarele alegeri celor care și-a bătut joc de el în ultimii ani?

Col. (r.) Dumitru Codiță
Filiala SCMD, Col (r.) Irimiea Mihai – Ploiești

vineri, 16 septembrie 2011

Comunicat departamant juridic

COMUNICATUL nr. 36 din 14.09.2011
ANUNŢ FOARTE IMPORTANT!
Până la ora actuală colegii noştri de la filiala Râmnicu Vâlcea au avut câştig de cauză la Tribunalul Vâlcea în 114 acţiuni.
Dar cea mai mare VICTORIE a Filialei SCMD Râmnicu Vâlcea, în premieră, a fost obţinută la Curtea de Apel Piteşti, unde la 23 de cauze a fost respins recursul intentat de ministere, dându-se astfel câştig de cauză colegilor noştri.
HOTĂRÂRILE CURŢII DE APEL PITEŞTI SUNT DEFINITIVE ŞI IREVOCABILE!

Honor et patria! Vae victis!

DEPARTAMENTUL JURIDIC

duminică, 4 septembrie 2011

Comunicat convocare CNR

Comunicat privind convocarea Consiliului National al Reprezentantilor SCMD - Nr. 1/01.09.2011


Cu privire la convocarea Consiliului National al Reprezentantilor SCMD (CNR), Comitetul Director a hotarat, in sedinta din 23.08.2011, urmatoarele:

1. CNR se va desfasura in zilele de 18-20 octombrie a.c., la Alba Iulia.
2. La CNR vor participa, cu drept de vot, in baza precizarilor Statutului SCMD si nu ale Regulamentului de Organizare si Functionare, care este inca in stadiu de proiect, urmand a fi votat:
• Presedintii filialelor SCMD.
• Membrii Comitetului Director al SCMD (CD).
• Membrii fondatori (ai SCMD si nu ai filialelor), cu exceptia celor suspendati.
3. Pentru pregatirea lucrarilor CNR s-a constituit un colectiv la nivel central, format din membri ai CD si ai tuturor departamentelor SCMD, coordonat de catre seful Departamentului Organizare, Col. (r) Tudor Marian.
4. Termene:
• 20.09.2011 – finalizarea materialelor care vor fi prezentate in cadrul CNR.
• 27.09.2011 – convocarea CD pentru analiza si aprobarea materialelor care vor fi prezentate in cadrul CNR; Difuzarea acestora catre filiale.
• 30.09.2011 – Difuzarea catre filiale a materialelor care urmeaza a fi dezbatute si aprobate de catre CNR.
• 30.09.2011 – Comunicarea de catre filiale, la Secretariatul General al SCMD a urmatoarelor:
a) Confirmarea de participare a presedintelui filialei.
b) Telefonul si e-mailul de contact.
c) Ora aproximativa a sosirii la unitatea de cazare de la Alba Iulia.
d) Daca participantul solicita cazare (cazarea se va face incepand cu ziua de 18.10.2011, intre orele 12.00 – 19.00).
5. Cheltuielile de deplasare, cazare si masa vor fi suportate din bugetul central al SCMD.
6. Solicitarea CD este ca, din motive economice, presedintii filialelor apropiate sa vina impreuna, cu un singur autoturism, urmand a se comunica Secretariatului General deciziile in acest sens.
7. Accesul se va face numai pe baza tabelului cu participantii intocmit de catre Secretariatul General al SCMD, a legitimatiei de membru SCMD si a ecusonului special pentru aceasta actiune (acesta se va distribui la sosirea fiecarui participant, pe baza de semnatura).
8. In situatia in care un presedinte de filiala nu poate fi prezent la CNR, din motive obiective, poate mandata sa fie reprezentat de catre un vicepresedinte sau secretarul filialei pe care o reprezinta. Persoana desemnata va avea asupra sa un mandat de delegare, conform modelului din atas.
9. Pe tot timpul desfasurarii lucrarilor CNR, presedintii filialelor sau delegatii acestora vor avea asupra lor stampila filialei pe care o reprezinta.
10. Alte precizari privind ordinea de zi, programul de desfasurare pe zile si ore, alte detalii organizatorice vor fi comunicate in timp operativ.

COMITETUL DIRECTOR AL SCMD