sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Iarna romaneasca (2)

Iarna romaneasca- cronica protestelor (2)


Romania in strada.A 8-a zi de protest.
“Pierdut clasa politica
O declaram nula”
In Piata Universitatii Romanii continua sa uimeasca prin hotarare , prin faptul ca sunt pasnici si neobositi. Astazi li s-au alaturat dascalii care ameninta cu greva generala in data de 7 februarie daca lucrurile vor continua asa. In toata tara sunt proteste, de parca nemultumirile, jignirile si umilintele asupra tututror au umplut paharul virtual al rabdarii unei intregi societati. Jandarmii sunt anuntati ca vor primi drepturile salariale restante. Brusc.Prea brusc. Parca nu erau bani in buget.Sau poate nu am inteles eu bine? Sau poate e doar o temere a guvernantilor sa nu cumva sa apara lozinca “Jandarmii sunt cu noi! Jandarmii sunt cu noi!”. Se vede cu ochiul liber cat de bine functioneaza manipularea , aceasta manipulare in care sunt intoarse categorii sociale, unele impotriva altora.
Jurnalistii Antena3 au descoperit pe unul dintre sefii Jandarmeriei in vizita la PDL.
Ne intrebam (rai, desigur!) daca era invitat la un ceai dansant, pentru ca ce legatura ar putea fi? Jandarmeria este o institutie militarizata, nu face politica, nu-I asa?
“Somnul natiunii naste monstrii”.
Se simte in aer ingrijorarea celor de la putere, prin gesturile pe care le fac, chiar daca e liniste. Romanii din strada infrunta frigul de afara cu o determinare care continua sa uimeasca. Politicienii din fruntea USL sunt amenintati ca vor fi amendati, pentru ca in urma cu o seara, grupuri de bucuresteni care au plecat la incheierea mitingului USL s-au alaturat celor din Piata Universitatii. Interesant , Nu?
Pensionarii militari din SCMD au anuntat ca se vor alatura protestelor in data de 24.01.2012.
Ei au autorizatie pentru aceasta data si se vor strange in Piata Victoriei, apoi vor merge spre TVR in mars si la Guvern pentru a inmana documentul in scris al solicitarilor.
SCMD este un sindicat al militarilor in rezerva, al politistilor si militarilor din alte structuri militarizate, care a traversat furtuni puternice, cu fruntea sus, in instantele din toata tara pentru ca STATUL ROMAN , prin reprezentantii sai, i-au umilit si i-au supus unor legi retroactive si abuzive. Protestele militarilor din SCMD din ultimii ani au fost privite cu neincredere de populatie pentru ca si vis-à-vis de ei a functionat foarte bine manipularea, cei din societatea civila crezand ca militarii doresc doar bani. Realitatea a fost tot timpul alta. Militarii au fost rupti de structurile de unde au trecut in rezerva si trecuti in sistemul public de pensii , luandu-li-se dreptul la statutul de militar, cu toate compensatiile pe care le aveau dupa o viata in slujba tarii, dupa o viata in care au plecat la cazarma lasandu-si propriile familii pe planul al doilea, cand a sunat goarna, oameni care au raspuns “Prezent” ori de cate ori Tara a avut nevoie de ei, indiferent de ora , de situatie , sau de starea vremii.
Militarii din SCMD, o mare parte dintre ei, au facut aproape un sacrificiu extrem, renuntand la cariere de succes, pentru ca Romania sa intre in NATO. Sacrificiul lor a fost rasplatit cu umilinte, suparari, abuzuri si unii si-au dat viata de atata tristete. Oameni de onoare, oameni verticali, oameni care au semnat un contract cu STATUL ROMAN – si l-au semnat cu sufletul-, oameni care si-au respectat partea de contract, au fost loviti drept in inima. Li s-a restrictionat dreptul la munca si li s-a spus ca nu mai sunt militari.
“Jur sa-mi apar tara chiar cu pretul vietii,
Asa sa-mi ajute dumnezeu”
Oamenii acestia nu vor pleca niciodata capul pentru ca sunt romani mandrii, sunt militari pana la moarte chiar daca astfel de politicieni vremelnici incearca sa nege acest statut onorabil.
O sa gasiti sufletul militarilor mahniti printre voi, dragi protestatari, pentru ca ei au fost din prima zi acolo, langa voi, pentru militari PATRIA ESTE ARGUMENTUL SUPREM.
Inimile sfasiate de dragoste de neam si tara vor bate in cadenta pe 24.01.2012 in Piata Victoriei pentru ca sunt ROMANI si pentru ca NU SE MAI POATE.
Democratie.
Peste toate acestea flutura liber tricolorul neamului romanesc.
Romanii protesteaza.Ziua 8.
“Libertate!”
In strada sunt Romani cu cravata la gat, sunt Romance vestite in toata Europa pentru frumusetea lor. In seara asta Romanii sunt mai frumosi, sufletul le lumineaza ochii scanteietori, iar cei care au ragusit sufla in fluierele de la gat, ca naufragiatii pe mare cand cer barcilor sa se intoarca. In seara asta , am incredere in Romanii mei, nu vor astepta nici o barca sa se intoarca , vor innota pana la mal si , ajunsi acolo, il vor cauta si mai inversunati pe comandantul navei responsabil de aceasta tragedie.
Am avut dreptate ieri, romanii contabilizeaza inca:”Sa scoatem cultura din duba”, “Ghici ghicitoarea mea, cine-si da demisia”, “Fie iarna, fie vara, pana pleci noi stam afara!”
Romanilor LI SE REFUZA PIATA UNIVERSITATII DE 8 ZILE, sub pretextul jandarmilor ca eliberarea carosabilului reprezinta dreptul la libera circulatie a cetatenilor care nu vor sa protesteze.
Valeriu Sterian canta dezanadejdea si tristetea de pe o stea:”Doamne, vino Doamne, sa vezi ce-a mai ramas din oameni”.
“Patria este norodul,si nu tagma jefuitorilor!” pe cartoane aduse de acasa.
La Galati ploua mocaneste si spala chipurile romanilor care striga “Jos Basescu!”.
A inceput pe Facebook si se termina in strada, asa spun studentii din Piata Universitatii in timp ce proiecteaza cu un laptop pe zidurile facultatii mesajele care circula pe net.
“Vinovatii fara vina vor sa se faca lumina”.
Ca un scenariu prestabilit la apropierea orei 24.00 Jandarmeria isi indeplineste misiunea- evacueaza Piata.
Ce viseaza Guvernul Boc in noptile acestea de iarna romaneasca?
Presedintele Basescu TACE. “Afara ploua”.
Militarii tarii vegheaza tricolorul .
Se aude batand in noapte inima PATRIEI.

“Jur sa-mi apar tara , chiar cu pretul vietii
Asa sa-mi ajute Dumenzeu”.


Carmen Rotaru – jurnalist (militar)

vineri, 20 ianuarie 2012

Iarna romaneasca

Iarna romaneasca – cronica protestelor
13 ianuarie 2012 a scos in strada romanii nemultumiti de atitudinea sfidatoare a presedintelui Romaniei la adresa dr. Raed Arafat intr-o interventie la un post de televiziune privat. Pe romani se pare ca nu ii poate scoate in strada saracia, foamea, lipsa banilor, dar le poate trezi constiinta o chestiune de principiu. Au iesit la Tg. Mures, Timisoara, Arad, Pitesti, Galati, Craiova, Bucuresti si de 7 zile orasele in care sunt proteste s-au inmultit ajungand pana la 60.
Romanii in strada au surprins atat pe reprezentantii puterii cat si pe jurnalistii sau pe analistii carora aproape ca nu le venea sa creada ca romanii mai sunt vii. Romanii si-au redescoperit glasurile . Romanii si-au redescoperit demnitatea. De 7 zile protestele au luat amploare, dar ceea ce intriga nu mai este multimea (nici nu mai conteaza numarul lor), ci hotararea si determinarea.
La inceput aveau lacrimi in ochi. Acum au descoperit inlauntrul lor ca pot schimba ceva. Dr. Raed Arafat s-a intors de cateva zile pe functia sa de subsecretar de stat, legea sanatatii pe care o propunea Guvernul a fost retrasa, dar acum nu mai este vorba doar de atat.
“Mai intai te vor ignora,
Apoi vor rade de tine,
Apoi se vor bate cu tine
La sfarsit tu vei castiga.
Mahatma Gandhi “
In Piata Universitatii din Bucuresti romanii si-au scris lozincile singuri, la inceput cu o carioca pe bucati de carton, apoi le-au scos la imprimanta, apoi nici asta nu a mai fost de ajuns- au gasit bucati mari de material alb prin cine stie ce sertare de acasa si scriu cu vopsea si litere inegale tot ceea ce cred ca poate fi strigat .
S-a nascut astfel un adevarat folclor al lozincilor de protest, care ar trebui sa faca obiectul unui muzeu infiintat poate ulterior, pentru ca si copiii romanilor trebuie sa vada.
Piata Universitatii striga de cateva zile intr-un glas ceea ce partidele aflate la putere in aceste zile nu credeau ca vor auzi vreodata. Lozincile romanilor sunt atat de curate si de diverse incat te intrebi cum de sunt toti in acelasi loc. Se vede cu ochiul liber ca au un numitor comun.”Jos Guvernul! Jos Basescu!”
Multe dintre proteste din toata tara incep cu ingenuncherea protestatantilor si “Tatal nostru”. Semnul crucii consfinteste ceea ce va urma.
“Basescu , ai atac de panica?
Suna la SMURD”
PDL il scoate la rampa pe purtatorul de cuvant , Sever Voinescu Cotoi care in prima faza jigneste protestatantii, apoi, vazand ca lucrurile iau amploare, spune “Fara violenta! “” Vrem dialog!”
Intr-adevar, se simuleaza un dialog dupa primele trei zile in care Guvernul si Primul Ministru au fost atat de nauciti incat efectiv nu au stiut cum sa reactioneze.
In timpul asta, nimeni nu mai vrea dialog pentru ca acest Guvern nu mai beneficiaza de incredere si legitimitate.
Romanii au atras atentia Europei intregi. In Parlamentul European se face referire la masurile diabolice pe care le suporta romanii de cel putin 3 ani ca scuza pentru criza economica. Cetatenii romani aflati peste granite la munca sau in vizita, demonstreaza pasnic si solidar la ambasadele Romaniei din Londra sau Viena. Cei din Spania au anuntat ca se alatura si ei.
Romanii din Piata Universitatii si din 60 de orase scandeaza lozinci cu fetele schimonosite de ura, pentru ca la inceput, l-au iubit si l-au votat pe presedintele Basescu. Acum acesta relatie acoperita de minciuni, batjocura, sfidare si autism din partea Presedintelui si a Guvernului Boc s-a transformat in ura. Acesta este un popor latin. Rabdator si pasnic, dar neiertator atunci cand e tradat.
”Nu va fie frica , si Basescu pica!”
“Va rugam sa ne scuzati,
Nu producem cat furati”
“Opriti istoria: Basescu si Guvernul Boc coboara la prima.
Ne asumam raspunderea”
Romanii dovedesc prin ceeea ce scriu pe cartoanele aduse de acasa ca nu au uitat nimic. In tot timpul asta in care se credea ca au murit , ei strangeau din dinti si contabilizau. Acum sunt pe strazile din toata Tara si au pus pe cartoane TOTUL.
Ma uit de 7 zile la aceste proteste si am ochii in lacrimi. In sfarsit , SUNT MANDRA CA SUNT ROMANCA.
De 7 zile incerc sa imi gasesc cuvintele ca sa scriu despre ROMANII MEI.
Am fost printre ei pentru ca la inceput era de necrezut. Nu vor utopii si sunt sinceri. Si sunt calzi. Si sunt hotarati. Inving gerul de afara cu sufletele lor fierbinti.
Vor ca si mine sa isi creasca copiii intr-o tara civilizata, vor sa munceasca cinstit in tara lor, in casa lor, vor tot ce e mai bun pentru Romania.
Am auzit din nou scandandu-se “Libertate!” ca acum 22 de ani.
Romanii au iesit in strada. Imi vine sa repet la nesfarsit pentru ca nici eu nu credeam ca se va mai intampla din nou. Era prea multa liniste si prea multe abuzuri. Va rog sa ma iertati, dragii mei concetateni, am crezut ca sunt singura si mi se facuse frica de atat liniste.
Imaginile acestor proteste sunt inaltatoare si imi place la nebunie ca pot sa scriu despre ele, aproape ca nu am destule cuvinte ca sa zugravesc ce se intampla in strada cu ROMANII MEI.
Asa ca va spun doar ce vad: vad un steag tricolor care flutura mandru cu o floare prinsa de el din partea POPORULUI ROMAN, il vad pe Mircea Badea cu bucuria libertatii pe chip, vad copii in carca parintilor la proteste – pentru ca romanii isi educa fiii ca pe niste viitori luptatori, vad jurnalista care ofera o floare jandarmilor, vad zambetul fastacit si incurcat al jandarmilor la acest gest, dar vad si abuzurile jandarmilor prinsi intre datorie si intelegere, vad si chinul din sufletele lor pentru ca nu ii pot acuza pe toti de ceea ce se intanpla, vad ROMANI luptand pentru viata si viitorul lor si al copiilor lor, vad cum si-au pus sufletele pe tava si au fost calcati in picioare de un singur om pe care astazi il blameaza, vad in strada o hotarare care nu stiu cat va dura, dar pe care eu personal o traiesc cu lacrimi in ochi.
De 7 zile presedintele Basescu TACE.”Afara ploua.”
Romanii ii raspund pe masura:” Eba, tatal tau nu vrea sa vorbeste cu noi”
Vad protestul opozitiei care cere demisia Guvernului Boc si alegeri anticipate. Strada striga : ”Nu vrem comasate, vrem anticipate!”
Romanii din strada au nevoie de valori si se inconjoara cu intelectuali.
Vad actori la proteste, vad medici, vad profesori, vad studenti, vad jurnalisti batuti de jandarmi, aud ce se striga: “Vreau sa platesc chiria cu capsuni de Romania!” “Basescu judecat pentru tot ce s-a furat!” “Mai bine huligan, decat tradator, mai bine ciumpalac decat dictator!”.
Vad confruntarile violente care sperie oamenii civilizati si ii alunga partial din piata, vad provocatori, incitatori, gaze lacimogene, bastoanele jandarmilor care lovesc oameni cazuti la pamant, vad tensiune. Vad de 7 zile un protestatar aflat in scaun cu rotile.
Multe tari, o singura patrie. In aceste zile baietelul meu m-a intrebat care este diferenta dintre “tara” si “patrie”. I-am spus ca “tari “sunt locurile pe care le vizitezi si ca “patria” este cea pentru care lupti , patria=acasa, patria este acolo unde sunt parintii tai, mortii tai, cultura ta,drapelul tau ,romanii tai. Nu stiu daca l-a multumit raspunsul meu. “Mami, ai lacrimi in ochi cand vorbesti de patrie”. M-am uitat repede in alta parte ca sa alung roua aceea din strafundurile mele.
Pentru copii, pentru viitor, pentru speranta au iesit romanii in strada,pentru locuri de munca, pentru ca vor sa isi plateasca intretinerea, pentru ca vor conditii civilizate de trai, pentru ca nu mai suporta sa fie umiliti si jigniti in propria lor tara, pentru ca nu mai vor sa plece de langa familiile lor ca sa munceasca in strainatate. In anii astia nimeni nu a vorbit de lacrimile din sufletele romanilor aflati afara la munca pentru un salariu mai bun. I-am vazut doar la trecerea frontierei cand vin de sarbatori cu bucurie pe chip, sau cand se intorceau la munca, tot la trecerea frontierei, cu lacrima departarii in suflet.
7 zile de proteste. Romanii in strada. Asta vad. Presedintele Basescu tace. Guvernul Boc tace, a cerut dialog si nu mai vrea nimeni ACEST dialog.
“Demisia!”
” Libertate!”
“Jos Basescu!”
“Jos Guvernul!”
Protest pasnic, studentii din Bucuresti, Radu Mazare, studentii din toata tara, pensionarii, vanzatorii, medicii, dorinta de civilizatie, profesorii, abuzurile jandarmilor, copiii, pensionarii militari, Ioan Dascalu: “Jandarmii nu vor interveni in forta!”, protest pasnic, durere, ura , dispret, indarjire, Crin Antonescu, oameni in strada care si-au dat demisia de la munca pentru a participa la proteste, la Guvern si la sediul PDL din Modrogani – tacere, “Clasa politica la autocritica!” pe cartoane aduse de acasa, jurnalisti raniti la datorie, toata tara in strada, protest pasnic.
“Poporul roman cauta presedinte!”
Asta vad.


Carmen Rotaru- jurnalist (militar)

luni, 9 ianuarie 2012

Comunicat

Va prezentam :
A. Documente necesare pentru intocmirea dosarelor privind anularea deciziei de revizuire :
1) Carte de identitate / B.I - copie
2) Decizie de revizuire cu anexe - copie
3) Plicul deciziei de revizuire - fata spate copie
4) Contestatie la decizia de revizuire - copie
5) Chitanta de expediere a contestatiei - copie
6) Confirmarea de primire - copie
7) Decizia de recalculare - copie
8) Decizia pe legea 164/2001 copie
9) Hotararea judecatoreasca la decizia de recalculare - copie (care au)
10) Cupoane de pensie : -din 2010
-din 2011
11) Corespondenta (adeverinte)

Pe fiecare copie se va scrie " Conform cu originalul" si semnati

Documentele se depun in dosare cu sina in 4 exemplare .

B. Contestatiile se trimit imediat dupa primirea si studierea deciziei de revizuire
C. Dosarele se depun la sindicat in maximum 1 saptamana de la trimiterea contestatiei la decizia de revizuire.