luni, 18 aprilie 2011

Comunicat Departament economico-financiar, nr. 6 din 18.04.2011
La propunerea Compartimentului economico-financiar, Comitetul Director intrunit in sedinta din data de 12.04.2011 a aprobat urmatoarele:

1.In vederea acordarii stimulentelor banesti de catre filialele teritoriale unor membri de sindicat pentru contributia deosebita adusa la indeplinirea sarcinilor sindicatului Comitetul Director aproba urmatoarea procedura:
In sedinta din 03.02.2011 Comitetului Director a decis ca pentru anul in curs un procent de maxim 10% din valoarea cotizatiilor incasate de fiecare filiala sa poata fi folosit drept fond pentru stimularea membrilor de sindicat (pensionari militari) din filiale teritoriale care depun eforturi insemnate in interesul filialelor si a sindicatului in general. In acest caz filialele care acorda stimulente sunt obligate sa-si incadreze toate chetuiellile de functionare (chirii spatii, dotari, aprovizionari materiale, deplasari,carburanti, etc.) in restul de 20% din valoarea incasarilor din cotizatii care se acorda in transe trimestriale.
Fondul de stimulente de maxim 10% din incasari este brut si implica deducerea si virarea de catre filiale a cotei de 16% reprezentand impozitul aferent sumei nete din contract in contul RO 16TREZ70120470101XXXXX.
Nominalizarea persoanelor beneficiare de stimulente se face de Birourile Operative ale filialelor;
In vederea acordarii stimulentelor filialele teritoriale reprezentate de presedintii de filiale incheie conventii de prestari servicii (conform modelului anexat) cu persoanele nominalizate (pensionari militari). Conventiile de prestari servicii se incheie in 3 exemplare si se semneaza de presedintii de filiale si de beneficiari.
Stimulentele se platesc numai dupa achitarea si justificarea cheltuielilor de intretinere si functionare de catre filiale si justificarea integrala a avansurilor.
Plata stimulentelor banesti catre beneficiari se va face de filialele teritoriale pe baza statelor de plata (conform modelului anexat) vizate de presedintii de filiale si aprobate de presedintele SCMD.
Pentru intocmirea statelor de plata se selecteaza sumele stabilite a fi platite din modelul de stat de plata atasat si se completaza datele beneficiarilor
(numele, prenumele si CNP) care vor semna pe stat.

Virarea impozitului retinut pe statele de plata se face din subcontul filialelor cu ordin de plata emis si semnat de titularul de subcont.
Dupa efectuarea platii stimulentelor filialele teritoriale vor trimite la compartimentul financiar contabil al SCMD decontul pentru justificarea cheltuielilor la care se vor atasa obligatoriu urmatoarele documente:
Un exemplar original al conventiilor de prestari servicii incheiat si semnat de filiale cu beneficiarii de stimulente;
-Statul de plata original vizat de presedintii de filiale si semnat de beneficiari pentru primirea sumei nete;
- Ordinul de plata prin care s-a virat impozitul;
- Extrasul de cont in care sa fie mentionata suma virata.
Pentru evidenta proprie filialele pastreaza copii ale acestor documente.


2. In vedera decontarii contravalorii carburantilor pentru deplasarile cu autoturismul personal in interesul sindicatului de catre membrii Comitetului Director si sefii departamentelor se va prezenta obligatoriu la decont situatia deplasarilor pe zile cu precizarea numarului de kilometri ai traseelor parcurse si totalul kilometrilor parcursi in functie de care se stabileste cantitate de benzina care se deconteaza la un consum de 10 litri la 100 km echivalenti in oras.

3. Filialele teritoriale care deconteaza combustibil auto pentru autoturismele personale folosite in interesul sindicatului cu aprobarea Birourilor Operative ale filialelor vor prezenta obligatoriu la decont situatia/tabelul cu deplasarile pe zile cu precizarea traseelor, numarului de kilometri ai traseelor parcurse si totalul kilometrilor parcursi in functie de care se stabileste cantitate de benzina care se deconteaza la un consum de 10 litri la 100 km in oras si 7.5 litri la suta de kilometri in afara localitatilor. Totalul kilometrilor parcursi trebuie sa justifice cantitatea de carburant mentionata in bonurile fiscale atasate la decont.

4.Se autorizeaza persoanele desemnate de filialele teritoriale ca administrator de subconturi deschise la BCR astfel:
1.Filiala 1 Lugoj – PROHASCA BUJOR – CNP – 1560204352621
2.Filiala 1 Plenita – CATANA NICOLAE – CNP - 1611005280801
3.Filiala Resita – FRONEK MEOARA – CNP - 2560406113708

5. Secretarul filialei Galati a trimis raportul nr. 482/11.04.20119 prin care a comunicat ca la inceputul lunii ianuarie 2011, a inaintat la sediul central un decont cu documentele justificative originale de cheltuieli efectuate in anul 2010 in valoare de 1.024 lei pentru justificarea avansului de 1.000 lei primit in acelasi an.
Nu a pastrat copii xerox de pe documentele trimise. Reconstituie numai decontul din informatiile pe care le mai are.
Nu se precizeaza cui anume i-a fost trimis decontul dar acesta nu a ajuns la doamna Perianu pentru a fi operat in contabilitatea anului 2010.
Solicita aprobarea pentru trecerea in cheltuieli a decontului si justificarea avansului de 1.000 lei fara prezentarea documentlor de cheltuieli.
Fata de cele raportate de secretarul filialei Galati, Comitetul Director aproba trecerea in cheltuieli a decontului in suma de 1.024 lei fara alte documente justificative si justificarea avansului de 1.000 lei din anul 2010.

Contabil sef,
Lt. Col. (r) Chelu Marin