vineri, 7 octombrie 2011

Sursa: SCMD Drobeta Turni Severin

Agerpres – Alina Gorghiu: Vrem să revenim la legea pensiilor ocupaţionale şi să eliminăm interdicţia de cumul pensie-salariu pentru militari

Deputatul liberal Alina Gorghiu a anunţat marţi în cadrul unei întâlniri cu cadrele militare în rezervă şi retragere că PNL pregăteşte mai multe proiecte de lege cu privire la această categorie de pensionari, printre care legea pensiilor ocupaţionale şi eliminarea interdicţiei de cumul pensie-salariu.
‘Întâlnirea de azi cu militarii rezervişti din colegiul meu, care sunt în număr foarte mare, a avut un scop foarte clar. I-am anunţat că sunt două proiecte legislative semnate de senatori şi deputaţi din USL care se referă la eliminarea din legislaţie a interdicţiei de cumul pensie-salariu, lucru care este foarte important pentru ei, pentru că a trebuit să opteze pentru locul de muncă în sistemul bugetar sau pentru pensie şi foarte multe instituţii publice au pierdut specialişti de valoare. Mai este un amendament la ordonanţa privitoare la recalcularea pensiilor care face referire la modalitatea de recalculare a pensiilor atunci când nu se regăsesc toate documentele în arhivă care atestă locurile de muncă ale militarului respectiv’, a spus Gorghiu.
Ea a adăugat că un alt subiect important discutat la această dezbatere este legea pensiilor ocupaţionale pentru militari la care liberalii vor să revină iar cadrele militare în rezervă au făcut o serie de propuneri pentru ea. ’Este important ca această lege să vină din cadrul structurilor şi să nu fie o lege a parlamentarilor, pentru că oricât de bine am înţelege fenomenul, cred că cel mai bine îl înţeleg cei care sunt afectaţi de această legislaţie. Garanţia pe care le-am oferit-o este că în nici un caz USL nu are de gând să diminueze pensiile care au crescut, aşa cum circulă un fel de zvon printre militari, că în momentul în care USL va veni la putere primul lucru pe care îl va face va fi să revină cu pensiile la nivelul decembrie 2010. Vom avea o problemă de rezolvat, revenirea pensiilor care au scăzut la cuantumul decembrie 2010′, a susţinut parlamentarul liberal.
Alina Gorghiu a afirmat că acest proiect de lege va fi finalizat înainte de alegerile din 2012 iar după ce va fi elaborat şi asumat de PNL şi USL, va fi inclus în programul de guvernare 2012-2016. ’Le spuneam militarilor că putem să facem acum acest demers, dar aritmetica parlamentară ne este defavorabilă, motiv pentru care n-aş vrea să ne grăbim. Oportun este să-l depunem atunci când ştim că vom avea şi succes’, a explicat Gorghiu.
La rândul său, deputatul PNL George Scutaru le-a spus cadrelor militare prezente la întâlnire că timp de trei ani au avut suficient timp pentru a se convinge de reaua-voinţă a actualului guvern faţă de militari.
‘Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră în politică. Fotbalul se joacă pe goluri, politica se joacă pe voturi. Este important să ştim că fiecare contează pe celălalt, noi pe dumneavoastră, dumneavoastră pe noi’, le-a spus Scutaru celor prezenţi la dezbatere.
Senatorul PNL Teodor Meleşcanu i-a îndemnat pe pensionarii militari să nu renunţe la căile de atac în justiţie pe care le au la îndemână pentru a-şi recupera tăierile de pensii şi să insiste pe ideea că sistemul de securitate al ţării se bazează pe militarii în rezervă.