sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Iarna romaneasca (2)

Iarna romaneasca- cronica protestelor (2)


Romania in strada.A 8-a zi de protest.
“Pierdut clasa politica
O declaram nula”
In Piata Universitatii Romanii continua sa uimeasca prin hotarare , prin faptul ca sunt pasnici si neobositi. Astazi li s-au alaturat dascalii care ameninta cu greva generala in data de 7 februarie daca lucrurile vor continua asa. In toata tara sunt proteste, de parca nemultumirile, jignirile si umilintele asupra tututror au umplut paharul virtual al rabdarii unei intregi societati. Jandarmii sunt anuntati ca vor primi drepturile salariale restante. Brusc.Prea brusc. Parca nu erau bani in buget.Sau poate nu am inteles eu bine? Sau poate e doar o temere a guvernantilor sa nu cumva sa apara lozinca “Jandarmii sunt cu noi! Jandarmii sunt cu noi!”. Se vede cu ochiul liber cat de bine functioneaza manipularea , aceasta manipulare in care sunt intoarse categorii sociale, unele impotriva altora.
Jurnalistii Antena3 au descoperit pe unul dintre sefii Jandarmeriei in vizita la PDL.
Ne intrebam (rai, desigur!) daca era invitat la un ceai dansant, pentru ca ce legatura ar putea fi? Jandarmeria este o institutie militarizata, nu face politica, nu-I asa?
“Somnul natiunii naste monstrii”.
Se simte in aer ingrijorarea celor de la putere, prin gesturile pe care le fac, chiar daca e liniste. Romanii din strada infrunta frigul de afara cu o determinare care continua sa uimeasca. Politicienii din fruntea USL sunt amenintati ca vor fi amendati, pentru ca in urma cu o seara, grupuri de bucuresteni care au plecat la incheierea mitingului USL s-au alaturat celor din Piata Universitatii. Interesant , Nu?
Pensionarii militari din SCMD au anuntat ca se vor alatura protestelor in data de 24.01.2012.
Ei au autorizatie pentru aceasta data si se vor strange in Piata Victoriei, apoi vor merge spre TVR in mars si la Guvern pentru a inmana documentul in scris al solicitarilor.
SCMD este un sindicat al militarilor in rezerva, al politistilor si militarilor din alte structuri militarizate, care a traversat furtuni puternice, cu fruntea sus, in instantele din toata tara pentru ca STATUL ROMAN , prin reprezentantii sai, i-au umilit si i-au supus unor legi retroactive si abuzive. Protestele militarilor din SCMD din ultimii ani au fost privite cu neincredere de populatie pentru ca si vis-à-vis de ei a functionat foarte bine manipularea, cei din societatea civila crezand ca militarii doresc doar bani. Realitatea a fost tot timpul alta. Militarii au fost rupti de structurile de unde au trecut in rezerva si trecuti in sistemul public de pensii , luandu-li-se dreptul la statutul de militar, cu toate compensatiile pe care le aveau dupa o viata in slujba tarii, dupa o viata in care au plecat la cazarma lasandu-si propriile familii pe planul al doilea, cand a sunat goarna, oameni care au raspuns “Prezent” ori de cate ori Tara a avut nevoie de ei, indiferent de ora , de situatie , sau de starea vremii.
Militarii din SCMD, o mare parte dintre ei, au facut aproape un sacrificiu extrem, renuntand la cariere de succes, pentru ca Romania sa intre in NATO. Sacrificiul lor a fost rasplatit cu umilinte, suparari, abuzuri si unii si-au dat viata de atata tristete. Oameni de onoare, oameni verticali, oameni care au semnat un contract cu STATUL ROMAN – si l-au semnat cu sufletul-, oameni care si-au respectat partea de contract, au fost loviti drept in inima. Li s-a restrictionat dreptul la munca si li s-a spus ca nu mai sunt militari.
“Jur sa-mi apar tara chiar cu pretul vietii,
Asa sa-mi ajute dumnezeu”
Oamenii acestia nu vor pleca niciodata capul pentru ca sunt romani mandrii, sunt militari pana la moarte chiar daca astfel de politicieni vremelnici incearca sa nege acest statut onorabil.
O sa gasiti sufletul militarilor mahniti printre voi, dragi protestatari, pentru ca ei au fost din prima zi acolo, langa voi, pentru militari PATRIA ESTE ARGUMENTUL SUPREM.
Inimile sfasiate de dragoste de neam si tara vor bate in cadenta pe 24.01.2012 in Piata Victoriei pentru ca sunt ROMANI si pentru ca NU SE MAI POATE.
Democratie.
Peste toate acestea flutura liber tricolorul neamului romanesc.
Romanii protesteaza.Ziua 8.
“Libertate!”
In strada sunt Romani cu cravata la gat, sunt Romance vestite in toata Europa pentru frumusetea lor. In seara asta Romanii sunt mai frumosi, sufletul le lumineaza ochii scanteietori, iar cei care au ragusit sufla in fluierele de la gat, ca naufragiatii pe mare cand cer barcilor sa se intoarca. In seara asta , am incredere in Romanii mei, nu vor astepta nici o barca sa se intoarca , vor innota pana la mal si , ajunsi acolo, il vor cauta si mai inversunati pe comandantul navei responsabil de aceasta tragedie.
Am avut dreptate ieri, romanii contabilizeaza inca:”Sa scoatem cultura din duba”, “Ghici ghicitoarea mea, cine-si da demisia”, “Fie iarna, fie vara, pana pleci noi stam afara!”
Romanilor LI SE REFUZA PIATA UNIVERSITATII DE 8 ZILE, sub pretextul jandarmilor ca eliberarea carosabilului reprezinta dreptul la libera circulatie a cetatenilor care nu vor sa protesteze.
Valeriu Sterian canta dezanadejdea si tristetea de pe o stea:”Doamne, vino Doamne, sa vezi ce-a mai ramas din oameni”.
“Patria este norodul,si nu tagma jefuitorilor!” pe cartoane aduse de acasa.
La Galati ploua mocaneste si spala chipurile romanilor care striga “Jos Basescu!”.
A inceput pe Facebook si se termina in strada, asa spun studentii din Piata Universitatii in timp ce proiecteaza cu un laptop pe zidurile facultatii mesajele care circula pe net.
“Vinovatii fara vina vor sa se faca lumina”.
Ca un scenariu prestabilit la apropierea orei 24.00 Jandarmeria isi indeplineste misiunea- evacueaza Piata.
Ce viseaza Guvernul Boc in noptile acestea de iarna romaneasca?
Presedintele Basescu TACE. “Afara ploua”.
Militarii tarii vegheaza tricolorul .
Se aude batand in noapte inima PATRIEI.

“Jur sa-mi apar tara , chiar cu pretul vietii
Asa sa-mi ajute Dumenzeu”.


Carmen Rotaru – jurnalist (militar)